Olika typer av bloggar: kulturbloggen

Nästa kategori bloggar som vi ska en lite närmare titt på är kulturbloggen. Den här gången rör vi oss bortåt från de allra mest personliga och dagboksliknande publikationerna som Internet har att erbjuda, och hamnar i ett område där olika typer av kultur står i fokus.

En kulturblogg kan handla om massa olika saker, men ett vanligt exempel är att bloggens upphovsman eller upphovsmän bevakar olika typer av kulturevenemang, och antingen recenserar dem eller helt enkelt bara rekommenderar dom som de tycker är värda att ta del av. Det kan röra sig om en blogg som bevakar just teater eller film på bio, eller kanske opera eller klassisk musik. Kanske är det någon som har ett stort intresse för bluesmusik som ger sig ut i en viss stad och regelbundet besöker alla gig i just den genren.

En kulturblogg kan vara mer eller mindre personlig, och den kan ha ett brett eller smalt utbud av kulturella aktiviteter eller artefakter. Kanske är det en bokblogg som drivs av en person med ett särintresse för romantiska skildringar från 1800-talets Frankrike, eller så kanske flera personer gemensamt läser och recenserar alla deckare som släpps i nutida Sverige.