Fordon för att driva lantbruk

Du behöver både erfarenhet och kunskap för att äga samt driva en större gård. Du kan även behöva en hel del redskap och fordon för att klara av allting. Om du har planer på att köpa en gård är det därför rekommenderat att du kollar upp vad du behöver i form av fordon och redskap innan du köper den.

Att försörja sig genom sin gård är en dröm många personer har, men det är inte alla som uppnår den drömmen. Eftersom du kan behöva köpa flera lantbruksmaskiner och andra fordon får du räkna med att det kommer kosta en hel del.

Dessa fordon kan du behöva

En bil är något du garanterat kommer behöva. Speciellt om din gård ligger en bit ifrån ett större samhälle. Men det finns även större lantbruksmaskiner och andra fordon som kan komma bra till hands.

Detta är exempel på fordon som kan vara bra att ha:

  • En traktor som hjälper dig transportera saker och plöja åkrar.
  • En ATV. Det kan även vara bra med en ATV harv. Dessa kan hjälpa dig hålla gårdsplaner och grusplaner snygga.
  • Gräsklippare och snöslunga. Dessa saker förklarar sig själva. En gräsklippare är ett måste om du har en större trädgård och/eller mark som kräver en del underhåll. Det kan vara ett plus att du väljer en åkgräsklippare om gården är stor. En snöslunga hjälper dig ta bort snön från vägar som går in till gården. Det är samtidigt lättare med snöslunga jämfört med att skotta allting för hand.

Om du äger djur

Beroende på vilken typ av gård du har kan du även behöva andra typer av fordon. Har du till exempel många djur kan du behöva fordon för transportering av dessa. Transporteringen kan innebära när du släpper ut djuren eller måste ta dem till veterinären.

Du som äger hästar kan skaffa en speciell hästlastbil eller transport. Det rekommenderas att du har minst en transportbil när du äger större djur. Trots att det är möjligt att anlita företag som hjälper dig transportera djuren är det inte alltid säkert att det finns tid för detta. Till exempel om du måste ta din häst till ett akutbesök hos veterinären.

För att flytta dina djur från hage till hage kan du dock klara det med endast en fyrhjuling. Om du har vallhundar är det också ett väldigt bra alternativ. Fyrhjulingar är även bra att ha när du har stora djurfodersäckar du måste transportera. De kan nämligen vara rätt tunga.