Att välja en elbil

Elbilar blir allt mer aktuella och idag behöver man inte betala mer för en elbil än vad man betalar för en bil som går på diesel eller bensin. Många av de vanliga bilföretagen som Volvo, KIA Motors, Volkswagen, Mercedes, Opel, Ford och många fler har idag ett stort utbud av riktigt häftiga elbilar!

Fördelar med en elbil

Det finns många fördelar med en elbil och den har inget miljöskadligt utsläpp, samt att kostnaden blir lägre när man laddar en bil med el jämfört med bensin eller diesel. Det kan vara bra att veta vad kostnaden för tankning av elbil kan bli. En vanlig tankning går idag på många hundralappar för en full tank, men en laddning av en elbil, kan kosta så lite som 140 kronor för en full tank! Vill man investera i en elbil, kan det vara smart att även köpa in en egen laddstation att ha i det egna hemmet och kostar runt 10 000 kronor. Fördelen med en elbil, är att den även kan gå långt på en laddning och en elbil från Audi, går cirka 411 kilometer på en laddning. När man köper en elbil, är det klokt att skaffa sig en försäkring och har man svårt att välja, kan Trafikförsakring.se ge alla alternativ under ett och samma tak!

Elbilen och smarta funktioner

En elbil har idag även andra smarta funktioner och en av dessa är att den har en snabbare motor. Motorn fungerar annorlunda i en elbil då motors inte behöver några växlar. Andra spännande och moderna funktioner kan vara autobromsning vid hinder som fotgängare, automatiskt filövervakningssystem som kontrollerar inbromsning och acceleration mot bilar i andra filer, automatiskt “dödavinkeln” alarm, en adaptiv farthållare som automatisk håller rätt avstånd till bilen framför, samt superintelligenta GPS-system som kopplas upp mot en app. Dessa är bara några av alla den nya smarta funktioner som kan komma att bli revolutionerande inom bilkörning med elbilar!