Effektoptimering av bil

Att trimma sin bil är något som varit populärt en längre tid och idag finns det lite olika lösningar för att optimera bilen och motorn. Trimma bilen gör många för att de önskar en högre prestanda. Är du intresserad av dieseltrim ska du leta upp en av de större aktörerna för att få rätt hjälp. Välj en certifierad och typgodkänd trimsats om du ska trimma bilen.

Processen för trimning

Ett sätt att förklara trimning på är att en effektbox monteras i bilen. Effektboxen lurar bilens originalsystem och det bilen tror är att för lite drivmedel sprutas in. Justeringen blir att bränslespridarna är öppna en längre tid än vad de brukar. Då sprutas det in mer bränsle, tändningen förändras och laddtrycket höjs, vilket i sin tur ger än högre effekt. Just denna metod är speciellt effektiv på dieselbilar. När detta är gjort är nästa steg att optimera motorstyrenheten efter din bil, den behöver ha en egen programmering. Det är bra om det görs en effektmätning både före och efter trimningen för att kolla att bilen mår bra och att allt fungerar som det ska. Detta är inget som du kan göra hemma i ditt eget garage utan ska utföras av en trimfirma som är expert inom området. För att göra en hårdare trimning läggs ytterligare ett steg till i processen och då byts bilens styrdon ut mot ett eftermarknadssystem som i sin tur fylls på med speciella inställningar som är anpassade efter bilen.

Trimning medför andra positiva effekter

Dieseltrim går att göra på bilar, båtar, lastbilar och skogsmaskiner. Dieseltrim är till för friska motorer och bilar som fungerar som de ska. En effekt av att trimma bilen är att bränsleförbrukningen minskar något. En annan effekt av trimning är att avgasvärdena blir mycket bättre. Det beror dock mycket på vilken biltyp det handlar om.

Besiktningen kollar inte om bilen är trimmad

Det som är bra att veta när du trimmar bilen är att en registreringsbesiktning bör genomföras efter. Om bilen är trimmad är inget som bilbesiktningen kontrollerar när du ska besikta bilen. Deras möjligheter till att göra det är väldigt begränsade. Det är också bra att kolla upp om det finns någon garanti eller försäkring på trimsatsen. Att sälja och montera trimsatser är inget som är olagligt eller förbjudet.