Olika typer av bloggar: föräldrabloggar

En typ av bloggar som blivit allt mer populära under de senaste åren är de där föräldrar skriver om sina familje- och vardagsliv. Det finns många olika typer av föräldrabloggar där inriktningen på texterna kan variera. Det gemensamma för dem alla är att det både är andra personer med barn, och sådana som inte har egna barn, som följer de här bloggarna. En orsak till varför de blivit så populära är med största sannolikhet att de här bloggarna berättar om vardagslivet, som ibland kan vara tungt och krävande, utan att försköna det alltför mycket. Det kan vara skönt för andra vuxna i samma situation att märka att man inte är ensam om de tankar och funderingar man har kring livet som förälder. Genom att läsa de här bloggarna kan man alltså få känna gemenskap både i det stora och i det lilla, och man kan dessutom få ovärderliga tips som kan underlätta vardagen.

Stöd i svåra situationer

 

Det är inte ovanligt att föräldrar börjar läsa bloggar mer frekvent när man går igenom svåra perioder där hemma. Det kan exempelvis handla om när ett barn är sjukt, eller när man oroar sig över sina barn vid skilsmässa. Det finns många bloggar där föräldrar öppet och ärligt berättar om svårigheter de stött på i familjelivet och om hur de valt att hantera dem. På det sättet kan bloggarna fungera som stöd i svåra situationer i livet och många andra föräldrar kan känna en lättnad över att läsa om andras erfarenheter. Kommentarsfälten på dylika bloggar brukar vara välfyllda, och även där kan man få och ge stöd till andra som behöver det. Kort sagt kan man säga att föräldrabloggar inte förskönar sanningen. På den här typen av bloggar kan man ofta läsa om det som är svårt med att ha familj, även om man naturligtvis också får ta del av de vackra stunderna kring att vara förälder. Det kan verka som ett stöd för andra föräldrar eftersom det man i samhället sällan pratar öppet om hur tufft det kan vara att uppfostra barn.

Tips på de bästa produkterna

Flertalet bloggare samarbetar med många företag som tillverkar och säljer produkter för barn. Därför är det inte heller ovanligt att man genom att läsa sådana här bloggar kan bli erbjuden rabattkoder hos olika butiker. De flesta bloggare är också duktiga på att rekommendera produkter de har tyckt varit bra till sina läsare. Det gör att det är enkelt för läsare att få tips på vilka produkter som är bra och vilka som kan vara värda att köpa. Ska man exempelvis investera i en ny vagn är bloggarna till stor hjälp. När man gör sitt köp barnvagn från en butik som skribenterna rekommenderar kan man vara säker på att den vagn man väljer kommer vara behändig att använda i vardagen. På det här sättet fyller föräldrabloggarna en funktion där man kan dela sina erfarenheter med varandra också när det kommer till det praktiska med att ha barn, istället för att alla föräldrar ska försöka hitta rätt helt själva.