En bloggares utrustning

När man börjar blogga har de flesta inte mer utrustning än en laptop och en mobil – och det behövs inte heller mer än så, inledningsvis. Mobilkamerorna har idag blivit så pass bra att man kan använda dem för att ta bilder till bloggen, och med en laptop kan man skriva på bloggen överallt.

Om man vill ta sin blogg till nästa nivå finns det dock utrustning som kan göra den bättre. En enkel förbättring att göra är till exempel att investera i en systemkamera, så att man har möjlighet att ta bilder av bättre kvalitet. Med de olika inställningsmöjligheterna och objektiven som kommer med en systemkamera har man betydligt större frihet att komponera bilderna och få bilder med mer djup.

Om du bestämmer dig för att satsa stort på ditt bloggande, och köpa avancerad kamerautrustning för att både ta kort och filma, kan du även behöva ett team av människor med dig som kan agera kameramän och finnas ”bakom kulisserna”. Många vloggare väljer att gå denna väg, mot mer professionella videor snarare än handhållen ”selfiefilmning”, när de blir mer etablerade och får en större publik. Det medför dock även att man kan behöva en större bil, för att kunna transportera hela teamet och all utrustning till de olika platserna där man ska filma. På Transportstyling.se hittar du biltillbehör till transportbilar, så att du kan lasta både människor och utrustning på ett säkert sätt i bilen.