Bygg ditt hus för bilen eller tvärtom?

Var skulle du helst vilja bo? Den frågan kan vara svår att besvara för någon som inte vet var den vill slå rot. Men det finns alternativ för den som inte vill stadga sig på en och samma plats. Har du däremot redan bestämt både vilket hus du vill ha och var det ska ligga finns det andra saker att ta hänsyn till.

Fler och fler väljer en alternativ boendelösning. Att bo i husbilen eller husvagnen är för många det enda sättet att bo, självvalt eller ofrivilligt. I takt med att kostnaden för vanliga hyresrätter och bostadsrätter har stigit de senaste decennierna har det tvingat folk att tänka om. För att kunna rätta munnen efter matsäcken har många därför valt att bosätta sig i sin husbil eller husvagn. Andra väljer det av det enkla skälet att det erbjuder en frihet som inte går att finna i ett vanligt boende.

För andra är hus på hjul inte ett alternativ. Därför är det många som istället väljer att köpa en billig tomt och bygga sitt egna hus tack vare att modulhuslösningen erbjuder ett billigt husbygge från grunden. Den som har bil måste därmed även anpassa sitt nya hus efter sin bil. Många nöjer sig med att låta bilen stå parkerad några meter bort på en parkeringsplats, medan andra väljer att bygga in ett garage i sitt nya modulhus.

Tips för dig som vill bo i bilen

Vill du göra bilen beboelig? Med hjälp av ett modulsystem kan du bygga och designa bilen så att det går att sova i den. Tack vare smarta lösningar kan du skapa mer plats i bilen och skapa ett billigt boende i din egna bil eller göra bilen bättre lämpad för ditt arbete.