5# tips inför bilköpet

Ska du köpa ny bil? Eftersom bilar är en av våra dyrare inköp är det klokt att verkligen tänka igenom affären så att du blir riktigt nöjd. Här kommer fem tips inför bilköpet.

1# Köp bil med bytesrätt

Att köpa bil handlar inte bara om att hitta en modell som passar, utan det handlar också om ekonomi och juridik. Du vill inte betala för mycket för en bil och du vill inte heller köpa en billig bil som visar sig ha en massa fel. Om du har köpt en bil som du inte trivs med så vill du ha en möjlighet att lämna tillbaka den. Du vill göra en bra affär, både juridiskt och ekonomiskt. Bästa sättet att göra en bilaffär som du verkligen blir nöjd med, både nu och i framtiden, är att köpa din bil hos en pålitlig bilfirma. Köp din bil hos Holmgrens Bil så kan du vara säker på att göra en bra affär, särskilt som du har en veckas bytesrätt. Holmgrens bil har ett stort utbud av bilar och de köper gärna också din gamla bil. Skönt att kunna göra alla bilaffärer på ett och samma ställe.

2# Vad ska du använda bilen till?

För att bli riktigt nöjd med ditt köp är det viktigt att du tänker igenom vad du faktiskt ska använda bilen till. Är det en familjebil, din enda bil eller en andrabil som ska användas för pendling?

3# Familjebilen

Många familjer köper en bil som ska passa till allt. Det är naturligtvis det mest ekonomiska, såtillvida att den inte också behöver användas som pendelbil för en längre sträcka. En familjebil behöver vara säker och naturligtvis måste alla få plats i bilen. Ur ekonomisk synvinkel är det klokt att ha en så bränslesnål bil som möjligt. Och även om ni inte har husvagn eller släp kan det vara smart att köpa en bil med dragkrok. Med dragkrok kan ni enkelt sätta fast en cykelhållare och ta med cyklar på semestern.

4# Pendelbil

Att köpa en särskild bil för att pendla kan vara riktigt ekonomiskt, även om det innebär att en familj eller ett par har två bilar. En pendelbil ska främst vara billig. Den behöver inte vara snygg eller jättebekväm, utan främst billig och säker att köra fram och tillbaka. När du köper en pendelbil bör den även vara billig att äga. Kolla bilens historik på carfax och försäkra dig om att bilen startar i ur och skur.

5# God ekonomisk affär

En bil är väldigt sällan en investering, utan främst en nödvändig kostnad som gör våra liv bekvämare. Men du kan förlora mer eller mindre pengar på ditt bilköp. Först och främst ska du leta efter modeller med bra andrahandsvärde. För det andra ska du se hur mycket bilen drar, om möjligt köper du en miljöbil och ser om du kan få någon slags miljöbonus. Kolla också hur mycket den kommer att kosta i försäkringar och även hur billig den är att reparera.